AI en Informatiebeveiliging; bestuurders geven aan in een ‘spagaat’ te zitten.

strategisch IT-adviseur en IT-auditor bij WeDoTrust

Op 12 november vindt ter viering van het twintigjarig jubileum van de Kennisgroep ICT & Zorg het seminar plaats ‘’Is AI nog beheersbaar? Jan de Boer, strategisch IT-adviseur en IT-auditor bij WeDoTrust gaat in op de stelling van Fleur Agema dat we met AI de administratietijd van een consult terug kunnen te brengen van 7 minuten naar 16 seconden.

Fleur Agema: ‘Revolutionair zijn de mogelijkheden van AI in de zorg’

Deze zin staat prominent in het nieuwe regeerprogramma. Artificiële Intelligentie (AI) wordt door de Minister van VWS gezien als een belangrijk antwoord voor het afwenden van een onbeheersbaar arbeidsmarkttekort in de zorg.

Op 12 november vindt ter viering van het twintigjarig jubileum van de Kennisgroep ICT & Zorg het seminar plaats ‘’Is AI nog beheersbaar? In korte interviews leggen de leden van de seminarcommissie uit waarom het voor u belangrijk is om naar dit seminar te komen. Dit keer zijn wij in gesprek met Jan de Boer en dat ging net wat anders dan de vijf vragen die zijn gesteld in de eerdere interviews, maar het laat wel duidelijk zien waarom iemand het congres zou moeten bezoeken.

“Een Minister die AI tot kernpunt maakt en in het regeerprogramma aangeeft hoe met AI de administratietijd van een consult terug te brengen van 7 minuten naar 16 seconden. Wie had dat een aantal jaar geleden kunnen bedenken. De Minister gaat echter niet in op de voorwaarden hoe AI beheersbaar toe te passen. Daar spelen we dus precies op in tijdens het congres op 12 november.”

[....]


Gerelateerde vacatures

Bekijk ook eens deze vacatures

PwC
In overleg
Senior
Amsterdam
De Nederlandsche Bank
7.900 - 11.300
Senior
Amsterdam
Rabobank
6.155 - 8.793
Medior
Utrecht