Trends in technologie en cybersecurity: waakzaamheid geboden voor nieuwe risico’s

Professor of Safety Science aan de Technische Universiteit Delft

Pieter van Gelder is Professor of Safety Science aan de Technische Universiteit Delft. Met hem spreken we over de trends in technologie op het gebied van onder andere safety en (cyber)security.

Het is moeilijk te zeggen waar we over tien jaar staan met technologie voor onder andere veiligheid en (cyber) security, zegt Pieter van Gelder.

Door Betty Rombout / Beeld Shutterstock en TU Delft

Alvorens we op de trends ingaan, legt Pieter van Gelder uit wat hij verstaat onder safety en security. Hij zegt: “In de securitywereld gaat het om kwaadwillig menselijk handelen dat we zo goed mogelijk proberen te voorkomen. Denk aan cyberaanvallen, terrorisme en vandalisme. Onder safety vallen ongevallen zonder een kwaadwillige, intentionele oorzaak. Hierbij kunnen we denken aan veroudering van machines, maar ook menselijk falen. Onoplettendheid en afleiden van een buschauffeur kan leiden tot een ongeluk.” Vanuit deze definities kijken we naar de invloed van technologische zaken op safety en security. De technologie gaat vooruit en dus staan we aan de vooravond van grote ontwikkelingen die ook van invloed zijn op security en safety.

[....]

Gerelateerde vacatures

Bekijk ook eens deze vacatures

ABN AMRO
5.516 - 7.880
Senior
Amstelveen
PwC
Marktconform
Junior
Amsterdam
ABN AMRO
6.793 - 9.704
Senior
Amsterdam